Popravka SD Kartice, i čuvanje podataka sa nje

Popravka SD Kartice, i čuvanje podataka sa nje

Popravka SD Kartice, i čuvanje podataka sa nje

MicroSD kartice mogu povećati unutrašnju memoriju pametnog telefona i stvoriti više prostora za svoje fotografije, video zapise, muziku i važne datoteke. Ali šta se dešava ako vaša kartica MicroSD iznenada prestane da radi? Ili ako slučajno izbrišete datoteku? Ovde ćemo vam pokazati kako da popravite svoju MicroSD karticu i sačuvate svoje podatke.

 

Napravite rezervne kopije podataka

Da li ste slučajno izbrisali neke datoteke? Onda ni pod kojim uslovima ne bi trebalo da nastavite da pišete više podataka na vašoj MicroSD kartici. Ovo bi moglo prepisati područja slučajno izbrisanim slikama i smanjiti vaše šanse za uspješan oporavak.

 

Ako je vaša MicroSD kartica oštećena ili izgleda slomljena, ne bi trebalo da je formatirate ako želite da povratite podatke. Čak i ako je kartica spremna za ponovno korištenje nakon formatiranja, postaje sve teže da alati ispod budu oporavljeni postojećim podacima.

 

Popravite svoju MicroSD karticu pomoću Windowsa
Prvo, isključite svoj pametni telefon, uklonite MicroSD karticu, a zatim ga ubacite na bilo koji računar koji radi sa Windowsom. Ako računar prepoznaje karticu, desnim tasterom miša kliknite na njega u Exploreru , a zatim odaberite  Svojstva . Nakon toga idite na karticu Alat i kliknite na  Check Now  u oblasti  provere grešaka  .

Ako Windows ne prepozna MicroSD, ovaj trik pomaže
Ako Windows ne prepoznaje vašu MicroSD karticu, otvorite upravitelja sistema, a zatim kliknite na  Upravljanje diskovima  u listi sa leve strane. Ako vidite svoju MicroSD karticu u desnom uglu, desnim tasterom miša kliknite na njega, a zatim Promenite slovo i putanje pogona .

Ovo će otvoriti novi prozor, gde ćete zatim morati kliknuti na  Dodaj  i dodijeliti slovo diska za MicroSD karticu. Kada završite, trebalo bi da bude vidljiv u Windows Explorer-u, a MicroSD kartica se popravi kako je ranije opisano

 

 

 

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Create AccountLog In Your AccountShow Buttons
Hide Buttons