Kako da popravite telefon nakon flesovanja custom rom-a, ako se javljaju problemi

Kako da popravite telefon nakon flesovanja custom rom-a, ako se javljaju problemi

Kako da popravite telefon nakon flesovanja custom rom-a, ako se javljaju problemi

Ako je telefon “zapeo” u takozvani boot-loop (restartuje se pre nego uđe u ROM) ako odmah pri paljenju ulazi u Recovery.Ovo se moze popraviti.
Nekoliko opcija za ove resive probleme:

Ako vam se telefon restartuje (boot-loop); Obrišite Data i Cache

Uradili ste flash ROM-a i telefon neće da prođe uvodnu animaciju, verovatno ste zaboravili da wipe-ujete data i/ili cache. On zapravo pokušava da se butuje u ROM, ali ostaci prethodnog ROMa prave error-e zbog čega se telefon restartuje i to će uraditi sve dok ti ostaci ne budu uklonjeni.
Ako se telefon stalno restartuje morate da udjete u recovery i wipe-ujete data i cache.
Ovo odradite ulaskom u CWM idite na Advanced/Wipe Dalvik Cache, kada zavrsi operaciju, vratite se na pocetni meni i idite na Wipe Cache Partition i Wipe Data/Factory Reset.
Restartujte telefon.

Ako vam se telefon butuje direktno u Recovery: Flešujte novi ROM

Akoo prilikom paljenja telefona, odmah dobijete ClockWorkMod, verovatno je problem sa ROMom koji ste flešovali. Najverovatnije cete morati da opet flesujete ROM.
Najbolji nacin za flesovanje Rom-a je iz CWM-a, prekopiratjte ROM na memorisku karticu, u CWM idite na install zip from sd card, nadjite zip fajl udjite u njega i kliknite na Yes.
Na kraju idite na reboot system
Ako se butuje onda je problem bio u prethodnom romu.

Ako se telefon butuje direktno u Bootloader: Vratite Stock ROM

Ako vam se ovo desi, mozte vratiti originalni Stock rom koji je bio kada ste uzeli telefon.
Ovim postupkom gubite root, telefon ce se vratiti u fabričko stanje (onakav kakav ste kupili). Izgubićete sve aplikacije, podešavanja, ClockWorkMod recovery i opet ćete morati da se mučite sa OTA apdejtima.
Vracanje stock rom-a za pojedine telefone
Motorola – Ako imate Motorolu, trebaće vam RSD Lite, program koji Motorola. RSD Lite morate naci na netu. Trebaće vam i SBF fajl za vas tip tel, koji je originalni ROM koji će RSD Lite flešovati na vaš telefon, nadjite na netu. RSD Lite radi samo na Windows platformi.

HTC – Za HTC Telefone: Da bi ste vratili Stock ROM na HTC telefon, trebaće vam RUU. RUU se pokreće dok je telefon u bootloader-u i spojen USB kablom.Nadjite na google RUU za vaš telefon. RUU stiže u dva oblika. U obliku ZIP fajla koji je potrebno preimenovati u nešto tipa PG05IMG.zip (nađite koji filename je potreban za vaš telefon) i kopirajte ga na SD karticu. Kada upalite telefon u HBOOT (bootloader), on će odmah flešovati Stock ROM iz ovog zipa.
❗ Preuzmite  RUU u obliku exe fajla koji pokrenete na Windows-u dok je telefon spojen na komp USB-om i nalazi se u HBOOT-u. Pratite instrukcije.
Zapamtite da nađete RUU za vaš telefon i to ili sa verzijom HBOOT-a koja je već na telefonu ili novijom ako nemate S-OFF.

SAMSUNG – Za Samsung Galaxy telefonkoristite Odin da flešujete OPS fajl, koji je stock ROM i koji će vratiti telefon u fabričko stanje. Za ovo će vam biti potreban Windows i kopija Odina, nadjite na netu .

Sonyericson – Koristite Flash Tool nadjite na netu. Otpakujte Flash Tool na računaru. Skinite .ftf fajl oficijelnog roma za vaš model SE telefona. .ftf fajl stavite u Firmware folder Flash Tool programa koji ste otpakovali. Pokrenite Flash Tool i kliknite na flash dugme, izaberite vaš firmware i pratite uputstva na ekranu. Biće potrebno da izvučete kabl telefona, ugasite telefon, udjite u Fast Boot mod, prikačite kabl i .ftf bi trebao da se flešuje.Posle ovoga imate vas originalni ctock rom.

Ako dobijate bilo kakve erore sa bilo kojim od prethodnih metoda

Reformatirajte SD karticu – Desi da SD kartica bude oštećena, što će učiniti prethodne metode neupotrebivim . Izvadite SD karticu iz telefona, stavite u komp ili čitač kartica i formatirajte je. Veoma je važno da karticu formatirate preko čitača a ne spajajući telefon u USB mod. Formatirajte je u FAT32 i probajte neki od gore navedenih metoda ponovo.

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Create AccountLog In Your AccountShow Buttons
Hide Buttons